Berendezések, amelyekkel dolgozunk

Neurorehabilitációs központunkban a legújabb robotizált eszközökkel rendelkezünk a járás gyakorlására és javítására (LOKOMAT Pro FreeD modullal), a felső végtagok mobilitásának javítására (ARMEO SPRING, PABLO, MYRO) és az ujjak mobilitásának javítására (AMADEO). A robotizált eszközök jelentős előnyöket biztosítanak a betegek számára nemcsak a tevékenységek automatizált gyakorlásában, hanem a motivációban és a beteg képességeinek objektív eredményeinek megszerzésében is.

A robotikus eszközök mellett használjuk a Redcord rendszert, egy nagy teljesítményű lézert és egyéb fizikoterápiás és standard segédeszközöket.

Lokomat Pro

A legkorszerűbb eszköz a robotizált járásgyakorláshoz, visszajelzéssel, opcionális ortézissel, gyermekek és felnőttek számára

Mozgásterápia agyvérzés, gerincvelő-sérülés, gyermekkori cerebrális parézis és az alsó végtagok perifériás bénulásában (hiányos bénulás) szenvedő betegek számára.

Terápiás felhasználás:

A Lokomat olyan irányított merevítő, amely automatizálja a mozgójárdán végzett mozgásfejlesztő terápiát, és növeli az edzés hatékonyságát. A rendszer nagyon intenzív és egyéni edzést tesz lehetővé visszajelzéssel és testsúlykönnyítéssel. A betegek motivációját és visszajelzési szintjét a virtuális környezetben játszott interaktív játékok fokozzák.

A Lokomat PRO készülékkel egyénre szabható terápia kényelmes és fiziológiás járásmintát biztosít, az ortézisekbe integrált érzékelők által vezérelt visszajelzéssel.

A FreeD modul lehetővé teszi a medence oldalirányú és rotációs mozgását, járás közbeni súlyáthelyezési tréninget indukál, és így bővíti a terápiás lehetőségeket. Mi vagyunk az egyetlen olyan intézmény az országban, amely rendelkezik a FreeD modult is tartalmazó Lokomat készülékkel.

Andago

Mobil robotizált súlycsökkentő rendszer a járástréninghez

Járástréning, testtartási (függőleges testtartás) és egyensúlygyakorlatok neurológiai és ortopédiai betegek rehabilitációjához mozgásszervi rendellenességekkel.

Terápiás felhasználás:

Az Andago egy mobil robotizált súlyhordozó rendszer, amely lehetővé teszi a járás gyakorlását anélkül, hogy a felső végtagokkal tolni vagy támaszkodni kellene. Ez áthidalja a mozgó övvel rendelkező robotrendszerek és a talajon való önálló járás közötti szakadékot.

Biztonságos és funkcionális környezetet biztosít a páciens számára, hogy gyakorolhassa az egyenes testtartást az edzés során. A rendszer automatikusan követi a páciens mozgását, anélkül, hogy irányításra lenne szükség, így segítve a természetes mozgást a felső végtagok koordinációjában.

A testsúlycsökkentés dinamikus, és lehetővé teszi a súlypont függőleges elhajlását járás közben.

Armeo Spring

Felső végtagi funkcionális terápiás eszköz motivációs visszajelzéssel

A felső végtag funkcionális tréningje agyvérzés, agysérülés vagy más neurológiai betegségben szenvedő betegek számára, ortopédiai műtét utáni rehabilitáció, TEP utáni rehabilitáció.

Terápiás felhasználás:

Azon betegek számára szolgáló eszköz, akiknél a felső végtagok funkciója csökkent.

A korlátozott felső végtagi funkciójú betegek rehabilitációjának fő célja a motoros készségek megőrzése és helyreállítása, ami új mozgásfolyamatok betanítását és a koordinációs képességek javítását jelenti. Egy másik cél a bénult végtagok izomkapacitásának a használat hiánya miatti elvesztésének megelőzése.

Az Aremo Spring egy külső csontvázat használva biztosítja a felső végtag tehermentesítését a gravitációval szemben, lehetővé téve a páciens számára, hogy a megmaradt aktív mozgását használja. A kéz egy nagy teljesítményű érzékelővel rendelkezik, amellyel a páciens megtanulja az ujjak aktivitásának szabályozását és a fogás gyakorlását.

Az Armeo készülékkel végzett terápia vizuális visszajelzéssel jár. A felső végtagok mozgását az exoskeleton minden ízületében elhelyezett érzékelők érzékelik. A páciens egy virtuális környezetben végez mozgási feladatokat, kifejezetten célzott feladatokkal. A terápia hatásának nyomon követése érdekében értékelik az egyes gyakorlatok sikerességét.

Amadeo

Készülék funkcionális terápiához motivációs visszajelzéssel

Funkcionális kéztréning agyvérzés, agysérülés vagy más neurológiai betegségben szenvedő betegek számára.

Terápiás felhasználás:

Készülék csökkent ujjfunkciójú betegek rehabilitációjához. A korlátozott kézfunkciójú betegek rehabilitációjának fő célja a motoros készségek megőrzése és helyreállítása, ami új mozgásfolyamatok megtanulását és a koordinációs képességek javítását jelenti.

 

Ezt a rendszert az alsó végtagok mozgási zavaraiban szenvedő betegek rehabilitációjára használják. Az eszközön végzett, kifejezetten célzott gyakorlatok segítenek javítani az egyes ujjak vagy az egész kéz mozgáskorlátozottságával küzdő betegek motoros funkcióit. Lehetővé teszik a betegek számára, hogy egyéni igényekre szabott terápiás programmal javítsák életminőségüket. A terapeuta a terápia során elért előrehaladásnak megfelelően több különböző modulból állítja össze a rehabilitációs programot, és lehetőség van passzív, segített vagy aktív gyakorlatok közötti választásra. Minden ujj, beleértve a hüvelykujjat is, önállóan és külön-külön is tornáztatható. Az eszköz lehetővé teszi a fogási mozdulatok folyamatos és ergonomikus szimulációját. Ideális a neurológiai rehabilitáció minden fázisában (passzív, asszisztált, aktív és interaktív gyakorlatok). Lehetővé teszi az izometrikus erők és a mozgástartomány valós idejű mérését és a biofeedbacket.

Myro

Eszköz a felső végtag interaktív rehabilitációjához

A felső végtag és a kéz funkcionális tréningje, beleértve a valódi tárgyakkal való munkát is, felnőtt és gyermekbetegek széles körének, különösen agyvérzés, agysérülés után, illetve egyéb neurológiai betegségben vagy kognitív hiányosságokban szenvedő betegek számára.

Terápiás felhasználás:

Az eszköz interaktív visszajelző környezetet kínál a csökkent funkciójú felső végtaggal, kézzel és ujjakkal rendelkező páciensek rehabilitációjához. Nagyfokú variabilitással rendelkezik a virtuális játékkörnyezet használatának lehetőségeiben, különös tekintettel a konkrét terápiás célokra. Olyan érintési felület, amely nemcsak a felső végtagok közvetlen érintésére reagál, hanem különböző anyagú és formájú tárgyak is használhatók. Így a terápiában a mindennapi tevékenységek részét képező valódi tárgyakat lehet használni, ezáltal javítva mind az egyes fogástípusokat, mind a felső végtag és a teljes testtartási (stabilizációs) rendszer komplex bevonását ezekbe a célzott feladatokba. Így a terápia a nagymozgásos és finommotorikus készségekre, a mozgáskoordinációra, a fej (szem) és a kéz funkcionális összekapcsolására, valamint a kognitív zavarokra, a koncentrációra vagy a szelektív figyelemre összpontosíthat.

A képernyőn való mozgás mellett a készülék minden 2D-s irányban is reagál a tárgyak forgómozgására. Ezeket a képességeket tovább fokozza a tolóerő és a nyomás használata. Így az eszköz használható az ujjak fogóerejének edzésére húzás közben, vagy fordítva, a felső végtagok támasztó funkcióinak és megfelelő terhelésének (60 kg-ig) javítására. A terápia egy- vagy kétoldalúan is elvégezhető. A reaktív felület mérete és elhelyezése a képernyőn a terápiás igényekhez és a páciens képességeihez igazítható. A vizuális visszajelzést természetesen hangjelzések egészítik ki. Ez egy olyan rendszer, amely terápiát kínál a kognitív motoros feladatokhoz, beleértve például a grafomotoros készségeket.

 

Az egész eszköz magassága és az interaktív felület dőlése állítható. A terapeuta így képes kiválasztani az optimális pozíciót, amelyben a páciens a terápiát végzi (ülve, állva stb.).

Pablo

Multifunkcionális rendszer a felső és alsó végtagok vizsgálatára és rehabilitációjára

Felső végtagi funkcionális tréning agyvérzés, agysérülés vagy más neurológiai betegségben szenvedő betegek számára.

Terápiás felhasználás:

A Pablo segít a mozgássérült betegeknek, lehetővé téve az izomerő mérését a kéz és az ujjak különböző fogásaiban, a csukló, az alkar, a könyök és a vállízület ízületi tartományának diagnosztizálása és rögzítése érdekében. Adapterek segítségével az érzékelőt a törzsre és az alsó végtagokra is fel lehet szerelni a terápiába való bevonás céljából. A tartozékoknak köszönhetően lehetőség van a csuklók komplex mozgatására vagy mindkét felső végtaggal történő egyidejű munkavégzésre.

 

Minden adat továbbításra és rögzítésre kerül érzékelők segítségével a csatlakoztatott számítógépre, motivációs visszajelzéssel kiegészítve a páciens számára.

Érdekli a kezelés?

Kapcsolatfelvétel