A mozgás gyógyít

Gyógyuljunk „természetes” módon, ahogy a test számára megszokott – mozgással.

Tudjon meg többet

Egyéni megközelítés

Minden egyes beteg különböző mértékű károsodással rendelkezik, és az állapotuk kialakulásának különböző szakaszában érkezik hozzánk kezelésre, ami a rehabilitáció során speciális igényeket és követelményeket eredményez. Neurorehabilitációs klinikánk ezért nagy hangsúlyt fektet az egyéni megközelítésre a rehabilitációs program kialakításakor azzal a céllal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tartósan javuljon az egészségi állapot.

Kezelési eljárások és a kezelés időtartama

A betegek kezelése során intenzív neurorehabilitációt biztosítunk a robotizált rehabilitáció és a hagyományos rehabilitációs módszerek kombinációjával. Az így választott terápia jelentősen hozzájárul a pozitív terápiás eredmények gyorsabb és visszaeséssel nem fenyegető eléréséhez.

A kezelés minimális időtartama 30 terápiás óra. Egy terápiás óra 60 percig tart. A páciens átlagosan napi 3 terápiás órát abszolvál a hét 5 napján.

Hogyan kezdjük el a kezelést

1. Feltételek

A rehabilitációs egészségügyi ellátás feltételeiről telefonon, e-mailben vagy személyesen adunk tájékoztatást. Ezt követően személyes konzultációt szervezünk orvosunkkal.

2. Konzultáció

Célszerű az ügyfél orvosi jelentéseit a személyes konzultáció előtt átadni, vagy a személyes találkozóra magával hozni. Az ügyfél egészségi állapotának felmérése alapján az orvos a gyógytornásszal együttműködve rehabilitációs programot javasol.

3. Rehabilitációs program

Ha az ügyfél elfogadja a javasolt rehabilitációs tervet vagy az ügyfél észrevételei alapján módosított rehabilitációs tervet, elkészítjük a rehabilitációs egészségügyi ellátási megállapodást. A rehabilitációs egészségügyi ellátásért fizetendő díjnak a megállapodás szerinti megfizetése után az ügyfél megkezdheti a rehabilitációs kezelést.

Vizsgálat a FBLR orvos és a gyógytornász által

Szolgáltatásaink igénybevételének alapfeltétele az alapvizsgálat elvégzése. A vizsgálat magában foglalja az FBLR orvos általi vizsgálatot és beszélgetést, valamint az ügyfél egészségi állapotának és diagnózisának értékelését. Az FBLR orvos a gyógytornásszal együttműködve megtervezi a megfelelő rehabilitációs programot. A vizsgálatot 6 éves és idősebb gyermekek esetében végezzük.

Intenzív neurorehabilitáció egyéni rehabilitációs program szerint

A neurorehabilitáció olyan folyamat, amelynek célja, hogy segítse a pácienst az idegrendszer (idegsejtek) károsodásából való felépülésben, valamint az ebből eredő funkcionális változások minimalizálásában és/vagy kompenzálásában. A sérült idegsejtek funkcióját az idegrendszer más részei vehetik át. A pozitív változáshoz azonban az idegrendszer hosszan tartó és intenzív stimulációjára van szükség.

Ezért csak olyan pácienseknek nyújtunk szolgáltatást intézményünkben, akik legalább 30 terápiás óra teljesítésére felkészültek. Egy terápiás óra 60 percig tart. A betegek napi 2-4 terápiás órát abszolválnak a hét 5 napján.

A rehabilitációs programot minden egyes betegre egyénileg tervezik meg, a terápiás robotika, a fizikoterápia (mágnesterápia, lézer) és a szokásos orvosi eljárások kombinálásával.

Intenzív neurorehabilitációt nyújtunk neurológiai és motoros hiányosságokkal küzdő gyermek- és felnőtt betegek számára.  Ezek főként a következő diagnózisok:

– agyvérzés

– gyermekkori cerebrális parézis

–  gerincvelő- és fejsérülések

– sclerosis multiplex

– Parkinson-kór

Egyéni kezelések

Az egyéni kezeléseket az ügyfelek számára a megállapított egyéni rehabilitációs programon túl a rehabilitációs szolgáltatások mindenkor érvényes árlistája szerint biztosítjuk.

Érdekli a kezelés?

Kapcsolatfelvétel